Pusti da te preplavi “Ritam Save”

Odavno je već poznato da je SD Stjepan Radić mjesto gdje svaka dobra priča počinje!

Davnih 80-ih godina, na ovom mjestu s emitiranjem je počeo popularni Radio 101 (tad Omladinski radio), a ove godine, SD Stjepan Radić postao je kolijevkom još jednog radija – Radija Save.
Ovim studentima potrebna je samo dobra ideja, a nakon toga im (već su dokazali) gotovo ništa nije nemoguće ostvariti. Imaju maštu, volju za druženjem i upornost – imaju sve što je za uspješan studentski život dovoljno.

Početci Radija Save

Nakon što se učinilo gotovo sve korisno što se za studentski dom učiniti dalo, na red je došla ideja o pokretanju Radija Save. Iako su studenti na tome radili s lakoćom, to ne znači da je njihov posao bio lagan. Ovakva ideja povlačila je za sobom mnoštvo pitanja i poteškoća, ali kada se jednom iskažete kao vrijedni i sposobni studenti, rijetko tko vam neće poželjeti izaći u susret.
Prije službenog emitiranja Radija Save, bilo je potrebno osigurati adekvatan prostor za studio i poboljšati zastarjelu informatičku opremu kako bi se radio mogao slušati bez ikakvih zastajanja i prekida u svakoj studentskoj sobi. Naravno, raspisan je i natječaj za sve vrijedne i inovativne studente koji bi, u ulozi voditelja, svojim emisijama popunjavali prazni radijski prostor. Emisije Radija Save danas obuhvaćaju gotovo sve aspekte života – od zabavnih i glazbenih pa do vjerskih i kulturnih. Otvorenje radija slušalo je preko 400 ljudi, što je za jedan ovakav studentski projekt zaista velik uspjeh.

Emisija “Ritam Save”

Jedna od zanimljivijih emisija je Ritam Save, koju vode studenti Mateja Nenadić i Darko Gebaei. Ovo dvoje studenta preko tjedna marljivo prate glazbene top-liste i rade pripreme za emisiju, a nedjeljom navečer izdvoje još dva sata svoga slobodnoga vremena kako bi drugim sustanarima uljepšali večer prije početka radnog tjedna. Sasvim slučajno „spojeni“ u ovoj emisiji, ovi studenti čine odličan voditeljski par koji će voditi emisiju vjerojatno „sve dok ih diploma ne rastavi“. Iako nisu studenti novinarstva i ovo su im prva voditeljska iskustva, oni svoju emisiju vode „sa srcem“, a to je i više nego dovoljno da „Ritam Save“ zadrži svoj vjerni krug slušatelja.

Kroz deset tjedana postojanja emisije, u njoj su se mogli čuti zanimljivi hitovi, šale ali i gosti. Jedan od njih je i student na razmjeni iz Australije, Tosh Milner, koji je za vrijeme svoga gostovanja skupio dotad najveći broj slušatelja.

Družeći se s ovim voditeljima u njihovom malom studiju, postalo je jasno zašto ih slušatelji vole. Ta potpuno opuštena, smijehom i šalom ispunjena atmosfera ritmovima emisije prenosi se u studentske sobe. Spontani i opušteni, ovi su voditelji zaista „multi-skilled“ – puštaju pjesme, razgovaraju, smiju se i rade, a istovremeno su uvijek za svoje slušatelje dostupni na online chatu i facebooku. Kroz tjedan skupljaju glasove na domaćoj i stranoj top-listi kako bi nedjeljom, vodeći se željama slušatelja, puštali hitove s najviše glasova. Ovako izgleda jedna najava emisije „Ritam Save“

“Ritam Save” vs. Sulejman Veličanstveni

Ipak, voditelji kažu kako postoji jedan „kamen spoticanja“ koji bitno narušava njihovu slušanost i popularnost, a to je serija Sulejman Veličanstveni koja se u to vrijeme nedjeljom prikazuje na malim ekranima. Kada se gotovo svi smjeste pred TV, rijetko tko ostane vjeran „Ritmovima Save“. Ali voditelji, imajte na umu da će kraj serije doći puno prije nego kraj vašeg studentskog života. Vi imate još puno nedjelja na raspolaganju, a sigurno bi vas i Sulejman slušao da može. 🙂
radio sava vs. sulejman

Kroz ovu malu galeriju slika donosim vam mali dio ugodne atmosfere iz studija u SD Stjepan Radić. Svakako ih poslušajte i „lajkajte“ na facebook stranicama, a ako želite biti dio ovog studentskog tima, možda biste trebali znati da je natječaj za voditelje i dalje otvoren – ako imate dobru ideju i želju da se i vaš glas čuje izvan dosadašnjih granica, javite se u inbox Radija Save i doživite vrijedna iskustva koja ćete uvijek pamtiti.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Neka vas vode ritmovi sa Save! 🙂

9 misli o “Pusti da te preplavi “Ritam Save”

  1. Svaka cast ekipi na trudu! Slusala sam ih na pocetku, sad iskreno ne slusam vise jer imam svoju omiljenu radio stanicu, ali mislim da se isplati dati im sansu. Pocetnicke greske su naravno prisutne ali vjerujem da ce s vremenom i to nestati i da Suljo nece imati sanse! 🙂 citamo se 😉

  2. Iz tvoje perspektive Radio Sava zvuči super. Rijetko ga slušam pa ću se potruditi upaliti ga češće 🙂 Svaka čast voditeljima emisije Ritam Save, izdvajaju svoje slobodno vrijeme da bi zabavili slušateljstvo. Studenti koji rade srcem ne mogu pogriješiti. I ja od nedugo sudjelujem u radu radija i upoznajem taj oblik novinarskog posla, zasad mi se sviđa. Ajde, palite svi Radio Student. 🙂 Nadam se da će se nastaviti emisija Ritam Save i da će Mateja i Darko još jedno vrijeme donositi osmjehe na lica studenata koji se spremaju zakoračiti u novi radni tjedan.

  3. Nisam do sada slušala Radio Savu, ali ovaj post me mami da poslušam “Ritam Save”, budući da Sulejmana ionako ne gledam. 😀
    Svaki projekt kojeg pokrenu studenti, ima moju podršku i uvijek sam za pokretanje novih stvari tako da – palac gore za Radio Savu! 🙂

  4. Do sada sam jednom slušao ritam save i ono, a ide ljudima 😀 Dobri su, zeznacija i sve… Super mi je što imaju i chat na koji im se možeš javiti… Nadam se da će i ovaj projekt kao i tv student nakon nekog vremena postati stvarno popularan među studentima…

  5. Odlična ideja, odličan projekt. Nadam se da će poživjeti još dugo te se razvijati samo u najboljem pravcu 🙂 takve stvari su i ono što je potrebno mladim ljudim i studnetima općenito.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s