Nešto kreativno izradi i novčić zaradi

Što učiniti kada lista studentskih poslova u SC-u ne nudi ništa zanimljivo, a vi u sebi imate dovoljnu dozu mašte, malo slobodnoga vremena i veliku želju da zaradite koju kunu više? Kreativni studenti znaju kako!

Većina nas samo čeka da neki posao „padne s neba“, dok neki drugi studenti pronalaze kreativna rješenja. Budući da nam studentske obaveze ne ostavljaju baš previše prostora u rasporedu, već i sama pomisao na vjerno bavljenje nekim hobijem za većinu nas zvuči zaista nedostižno. Ipak, spajanje ugodnoga s korisnim za neke je studente učinkovit način da povećaju svoj džeparac.

Martina’s jewelry factory

Jedna od njih je i studentica Martina Guštin, koja u slobodno vrijeme izrađuje najdraže detalje svake studentice – naušnice, ogrlice, prstenje i broševe. Iza njezinih vrata u Studentskome domu Stjepan Radić krije se prava mala „jewelry factory“. Uz slikoviti prizor hrpe knjiga i različitih perlica i ukrasa raširenih po njezinom radnom stolu, očito je kako ova studentica bez većih poteškoća može spojiti ugodno s korisnim – učiti, baviti se onim što voli, a pritom i zaraditi.

Izradom nakita počela se baviti još u osnovnoj školi, ali tek posljednjih nekoliko mjeseci njezine su „rukotvorine“ zasjale u punom sjaju. Svoje kreativne uratke prošle je godine odlučila pokazati i na facebook stranici i na taj način polako, ali sigurno, povećala svoj krug redovitih kupaca. Naravno, to podrazumijeva i veća ulaganja, kupnju veće količine materijala za izradu te više sati posla. Ipak, kaže kako joj se dosad uloženi trud isplatio, a vjerujem da će tako ostati i ubuduće.

Cijene za svaki studentski džep

Budući da je i sama studentica te shvaća kako je pokušaj izdvajanja džeparca na nakit u većini slučajeva zaista nemoguća misija, cijene svojih „perlica koje ljepotu znače“ prilagodila je svakom studentskom džepu. Osim toga, često svoje strpljivo izrađene komadiće nakita stavi na akciju kako bi studenticama cijene bile još prihvatljivije. U ovoj galeriji možete pogledati neke od njezinih maštovitih ženskih ukrasa.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

No, izrada kreativnog nakita nije jedina Martinina specijalnost. Osim toga, bavi se i izrezivanjem različitih papirnatih oblika koji svaku studentsku sobu mogu učiniti posebnom. Kaže kako je tu ideju dobila iz serije „Tračerica“, a koliko je ta ideja dobra, možete vidjeti na sljedećoj slici. Tko nakon toga ne bi poželio uzeti škare u ruke, izrezivati leptiriće i učiniti svoju sobicu posebnom bez previše muke?

Slika

Maštovit način ukrašavanja zidova

A sada, uzmite škare u ruke i izrezujte leptiriće! …ili pronađite neki svoj kreativan način da ovaj studentski život učinite još ljepšim i zanimljivijim. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s